2024.07.15.

Arkangyali áldás nyári éjszakákra: Bőség Angyalainak áldása.

A Bőség angyalainak áldása.

Az önmagadról való gondoskodáshoz az is hozzátartozik, hogy megszabadulsz az anyagi és érzelmi adósságok súlyos terhétől.

Már attól sokkal könnyebbnek és szabadabbnak érzed majd magad, ha szembenézel ezekkel a dolgokkal, tervet készítesz jelenlegi tartozásaid rendezésére, a jövőben pedig kerülöd az ilyen helyzeteket.

A bőség angyalai látják, mennyire aggódsz az adósság miatt, ami elveszi az energiádat, ezért útmutatást adnak neked, hogy visszafizethesd a tartozásaidat. Még ha sokáig tart is, már attól a tudattól jobban fogod érezni magad, hogy haladsz.
Ez a kártyalap utalhat érzelmi adósságra is, amennyiben úgy érzed, hogy tartozol valakinek, és emiatt bűntudatod van. Az adósság energiája levertté tesz, befolyásolja a hangulatodat, a motivációs szintedet és a bőség áradását.

Hívd most segítségül Mihály arkangyalt és a bőség angyalait, hogy lazítsák meg a bűntudat, a félelem és a szégyen kötelékeit, amelyek fogva tartanak téged. Most már szabadon dönthetsz a tetteidről, a munkádról és a kapcsolataidról, a szeretet és nem a félelem alapján.

2024 A SÁRKÁNY ÉVE:

A kínai csillagjóslás eredete az idők mélyének homályába vész, annyi azonban bizonyos, hogy a távol-keleti asztrológusok évezredek óta művészi szinten űzik népszerű mesterségüket.

A kínai asztrológia zodiákusait tizenkét állatról nevezték el, amelyek a következők: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és a disznó. Ebben a sorrendben követik egymást évről évre, hogy megtudjuk miért, ismerkedjünk meg a kínai asztrológia eredetével.

Réges-régen a Jáde Császár mint a Menny uralkodója szükségét érezte, hogy kezdjék el valami módon mérni az időt. Meghirdetett egy folyó-átúszó versenyt az állatok között és díjként felajánlotta, hogy arról a 12 állatról amelyek elsőnek érnek célba egy-egy évet fog elnevezni. Az állatok felsorakoztak és kezdetét vette a verseny. A két jó barát a patkány és a macska megkérték az erős bivalyt, hogy a hátán utazhassanak miközben ő átússza a folyót. Mielőtt a bivaly átért volna a patkány belökte a macskát a vízbe és elrugaszkodva a bivaly fejéről, először ért partot.

A patkány így nem túl szimpatikus, de célravezető taktikájával megnyerte a versenyt, a bivaly lett a második. (A macska csak jóval később evickélt partra elvesztve a versenyt, azóta sem bocsájtott meg a patkánynak.) Meglepetésre a tigris, mint a legerősebb állat csak harmadikként ért partot. A patkány a ravaszságának köszönhetően, a bivaly pedig a rendkívüli kitartása révén képes volt megelőzni a nagy esélyesnek gondolt tigrist. A legenda szerint a nyúl a negyedik helyen végzett, miután a sárkány megmentette a vízbe fulladástól. A többi állat a fenti sorrendben jutott át és a Jáde Császár ígéretének megfelelően mindenkinek adott jutalmul egy-egy évet.

A tizenkét állatjegy mellett számításba kell venni még az öt őselemet, úgy mint a tűz, föld, fém, víz és a fa felerősítő vagy gyengítő hatásait is, amelyek a szóban forgó év állatjegyének arculatát teszik egyedivé, pl: Fa Sárkány – 1964, Tűz Sárkány – 1976, Föld Sárkány – 1988, Fém Sárkány – 2000, Víz Sárkány – 2012, – és ismét Fa Sárkány 2024-ben.

Továbbá, ha teljességre törekszünk, akkor az adott év alapvető minőségét is figyelembe kell vegyük, amely lehet Yin vagy Yang típusú.
Yin jellegű a befelé koncentrálás, a nyugalom és az elcsendesedés.
Yang jellegű a kiáradás, a nyugtalanság és az aktivitás.

A Yang víz, mint az erős hullámok vagy a vízesés, ezzel szemben a – Yin víz, inkább nyugodt tó vagy szelíd patak. A Yin és Yang minőségek évente váltják egymást. Az előző 2023-es esztendő Yin energiájú volt, ebből következően 2024 a Yang energiák éve.

A kínai asztrológia a holdnaptárra épül, amelyben az időt 60 éves energetikai ciklusra osztják fel (a tizenkét állatjegy kombinálva az öt őselemmel 60 évente ismétli önmagát, lásd az előző példát a sárkány esetében). A kínai új év nem január elsején, hanem a téli napfordulót követő második újhold után kezdődik, amely idén, 2024-ben február 10-re esik. Ekkor váltja a Víz Nyúl évét a Fa Sárkány, a Yang energiák minőségében, amely 2025. január 28-ig tart majd.

A FA ELEMŰ SÁRKÁNY ÉVE, YANG ENERGIÁKKAL:

Fa elem – A fázisok (öt elem) olyan szimbólumokat jelölnek, amelyek kifejezik az energiák jellegét, működésük és anyagi minőségük tekintetében.
A FA a növekedési fázis aktív folyamata, a TŰZ az aktivitás csúcsa és a pihenés kezdete, a FÉM a leszálló szakasz, a VÍZ a nyugalmi állapot kiteljesedése és a növekedés előkészítése, a FÖLD pedig az egyensúly.

A sárkány – Kínában és más ázsiai kultúrákban szintúgy, ősidők óta szimbolizálja a hatalmat, az egészséget, valamint a szenvedélyességet és a férfiasság Yang energiáját. A kínai néphit szerint a sárkányok összefonódnak a természettel és a csillagokkal, ami erőt és befolyást képvisel.

Yang minőség – eredeti jelentése, a hegy napos oldala. A Yang számos tulajdonsága közül most leglényegesebb számunkra – a folyamatosan növekvő, feszítő energia, idegen szóval, expanzió és a vele járó nyugtalanság.

Jól érezhető, hogy ezek az energiák most egymást táplálják, különösen erős, örvénylő kombinációt hoznak létre az amúgy is Yang energiájú Sárkány szimbolikával. Olyan ez, mintha egy szobában ahol a padlófűtés a maximumán megy, még a kandallót is megraknánk annyi fával amennyi csak belefér és a már erősen lobogó tüzet időnként benzinnel öntöznénk. Veszélyesen túlfűtött Yang év ez, ami véleményem szerint könnyen felszíthatja a már most is jól érezhető, erős, háborúzó világhangulatot. Kínát befolyásolni fogja a Sárkány, mint ősi császári, uralkodási szimbólum, minden bizonnyal régóta várják már ennek az évnek a beköszöntét!
Talán kevesen tudják, hogy a Yang energia maximumán átomlik a Yin-be, ami könnyen elmélyítheti a túlzott szenvedélyességből adódó, átgondolatlanság okozta bajokat! Nagy bölcsességre lesz szükség 2024-ben, reméljük meglesz!

 Szerintem a Fa-Sárkány egy Yang évben óvatosságra intően sok így együtt, bízzunk benne, hogy a világ képes lesz megülni ezt az ereje teljében lévő sárkányt, amit majd szétvet a tettvágy!

SÁRKÁNY ÉVE JÓL:

A Sárkány Éve az az esztendő lesz, amire milliók várnak szerte a világban, hiszen ekkor olyan változások kezdődnek, melyek az előző évekhez képest, jobb irányba befolyásolják majd az emberiség sorsát.

Tavasszal a sárkány az égig szökik, túlrepül a felhőkön, ősszel pedig lebukik az óceánok mélyébe, ahol mélyen beássa magát az iszapba. Ébredése mindig örömteli, a földi energia megújhodását jelzi!

Császári jelkép: Kína történelmében a sárkány gyakran kapcsolódott a császári hatalomhoz. Az ősi Kínában a császárt gyakran “az ég fia” vagy “a sárkány fia” címmel illették, ami a sárkányhoz fűződő szoros kapcsolatot hangsúlyozta.

A mennyei, más néven palota-sárkányt, a kínai császár birodalmi jelképét öt karommal ábrázolták. A császári miniszterek a négykarmú sárkány jelvényét viselték, az alacsonyabb rangúakat pedig háromkarmú sárkány díszítette. Az ötkarmú császári sárkány kitüntetett szerepe a Juan dinasztia idején (1271-1368) vált kötelező jellegűvé, amikor a császár rendeletben tiltotta meg a közembereknek a sárkány jelkép viselését. A császár brokátköpenyén kilenc sárkány díszelgett, melyek közül nyolc a köpeny külső felén, egy pedig, az ún. „rejtett sárkány” a köpeny belső oldalán helyezkedett el. A császári sárkány és a főnix a kínai császárt és a császárnőt jelképezte az ég (Yang) és a föld (Yin) szimbólumaiként.

A sárkányt a kínai kultúrában hagyományosan a szerencsével és a gazdagsággal azonosítják. Úgy vélik, hogy a Sárkány Évében született emberek különleges szerencsében és sikerekben részesülhetnek. Az ázsiai világban a Sárkány Évében több gyermek születik, mint bármely más állat évében!

A kínai zodiákusban a sárkány az egyetlen mitikus lény, ugyanis minden más jegy valós állatokhoz kötődik. Ez teszi még különlegesebbé és egyedivé a sárkány jegyét. A sárkány erőt, hatalmat és vezetői képességeket szimbolizál. Azokat az embereket, akik a Sárkány Évében születtek, gyakran rendkívül jó kiállású vezetőként és befolyásos személyként tartják számon. Ezért 2024-ben a Sárkány Éve várhatóan a jövőbelátó vezetők, újítók és problémamegoldók ideje lesz. Az előrejelzések szerint ez egy kiváló év lesz új projektek elindítására, új lehetőségek felfedezésére, valamint értékteremtésre, saját magunk és mások számára egyaránt.

SZERENCSÉS ÉV:

A Sárkány Évét, ahogy már említettem, általában szerencsésnek és sikeresnek tartják. Sok pozitív energia és lehetőség jöhet idén az életünkbe. A sárkány erőteljes szimbólum, ami erőt, ambíciót és kreativitást hordoz magában. Most kell a nagy terveket megvalósítani és az új projekteket elindítani! Ez az időszak erős vezetői képességeket hozhat elő az emberekből, kiváló lehetőség arra, hogy előre lépjünk szakterületünkön és akár új, irányítói pozíciókat foglaljunk el.

A 2024-es Sárkány Évének legígéretesebb üzleti ágazatai a pénzügyi technológiák, a mesterséges intelligencia, a blokklánc technológia és a napenergia. Ezeket az iparágakat az innováció és az élvonalbeli megoldások iránti kereslet vezérli. Ahhoz, hogy sikeresek lehessünk ezeken a versenypiacokon a vállalkozásunknak új technológiákat kell magáévá tennie és e mellett természetesen szükséges lesz hatékonyan kommunikálni értékajánlatunkat is.

A Fa Sárkány Éve azért különleges, mert a Sárkány erejének és a Fa kreativitásának ritka kombinációja. Kiváló időszak arra, hogy megvalósítsuk álmainkat, formába öntsük elképzeléseinket és bővítsük látókörünket. A nagy változásokat az energiák gyors áramlása biztosítja, amelyek végül a javunkat fogják szolgálni. Ugyanakkor ne tévesszük szem elől, hogy a Sárkány a szenvedély szimbóluma is! Így jól tesszük, ha számítunk és felkészülünk arra, hogy a beinduló változások során nem mindegyik átmenet lesz békés.

Használjuk ki ezt a különösen erős energiákkal rendelkező évet, fogjuk munkára, tereljük építő mederbe, aminek egy kiváló módja például a kungfu gyakorlás elkezdése vagy éppen intenzívebb szakaszba léptetése.

Szerencsés Sárkány Évét kívánok, mindenkinek!

Forrás Kungfu Akadémia

Megerősítés: Először magadat fizesd ki!

Pénzügyek terén azt tekintsd a legfontosabb kötelességednek, hogy amikor bevételhez jutsz, egy részét mindig félreteszed magadnak. Az öngondoskodás e szeretetteljes formája révén mindig lesz megtakarított pénzed, amit a jelenedre fordíthatsz, és a jövődbe fektethetsz.

Ez a lap az önmagadról való anyagi gondoskodás felé mutat, és egy ősi titkot oszt meg veled a bőséggel kapcsolatban, méghozzá azt, hogy először magadat kell kifizetned.

Anyagi jóléted szempontjából alapvető fontosságú, hogy törődj a számlákkal és a többi kötelezettségeddel, ám ugyanolyan fontos, hogy magad felé is leródd a tartozásod. Amikor kifizeted a számláidat, fizess magadnak is: minden kifizetett összeg tíz százalékát félre kell tenned. Ezt a pénzt pedig csak arra fordítsd, hogy felelősen a jövődbe fekteted.

Ez a lap az öngondoskodás más módjára is vonatkozhat: légy ugyanolyan tiszteletteljes és nagylelkű önmagadhoz, mint a szeretteidhez.

error: Content is protected !!