2024.07.15.

Őrangyalod üzenete: Radikális, mélyreható átalakulások ideje!

Az önértékelésben való szintlépési folyamat vége felé járunk.

Sokat írtam már arról, hogy a Bak jegyében járó Plútó, a Szaturnusz uralma alatt az értékrendszerünk gyökeres, mélyreható átalakítását hozza el, vonatkozik ez önmagunk értékességének elismerésére is.

Ebben a folyamatban a tapasztalataink által mélyen tudatosulnia kellett már bennünk, hogy valójában mennyire értékesek, megbecsülendők vagyunk… A Plútó már együttáll a Nappal, így e folyamat végjátéka plusz energiát kap, tiszta rálátást a saját mélységeinkre és lehetőségét annak, hogy árnyékainkat, eddig megtagadott részeinket felfényesítsük – ne csak meglássuk, de meg is szeressük, elfogadjuk, beintegráljuk, felemeljük.

Hamarosan a Vízöntő jegyében folytatják útjukat, ők ketten és ezzel elhozzák azokat a lehetőségeket, amelyek talán már régen is jöhettek, de nem mertük bevállalni, meglépni őket, vagy csak elképzeltük, mi lenne, ha… Most, illetve hamarosan fejest ugorhatunk azokba a különleges, újszerű élményekbe, amelyekhez már stabil alapot szolgáltat az elmúlt időszakban megszerzett, beérlelt önértékelésünk, önfelvállalásunk, illetve az új rendszerek, amelyeket felépítettünk, vagy most építgetünk.

A Föld elemű jegyekben járó bolygók mellett most hétfőn három vizes elemű planéta is van, a lelkiség, az érzésvilágunk így nagyon erős, mély intuíciók, ösztönös megérzések segítik utunkat. Álmaink, elképzeléseink megvalósítása most támogatott, lépésről lépésre, megfontoltan tudunk tenni vágyainkért. A Merkúr bolygó mostantól a Nyilas csillagkép íjánál halad. Hétfőn az Al Nasl csillaggal, a nyíl hegyével való együttállása a lényegi fókuszra hegyezi ki gondolataink irányát és szavaink hangsúlyát is – megérezhetjük a lelkünket hazahívó szót, gondolatmagot… Vajon mi jelenti valójában a belső otthont? Mi az, ami a szívünknek igazán fontos? Mi az, amiért változni vagyunk képesek? Ezen is érdemes lehet most elgondolkodni…

Kedden a Nap és a Neptunusz szextil fényszöge által most finoman fellebben a fátyol lelkünk mélységeiről. Tisztán beláthatunk a mélybe, fényt vihetünk oda, ahova eddig lemerülni sem mertünk. A múltból visszatérő minőségekkel találkozhatunk, de harmóniát is hozhatunk a múlt történeteibe, vagy azok feldolgozásába. Finom, érzékeny, érzelmes oldalunk most a felelősségteljes, érett, döntésképes, irányító aspektusunkkal kapcsolódik, végtelenül támogató, lágyan segítő formában.
Zentai Anna asztrozófus, Ultrarövid Terápiás Konzulens

Megerősítés: A gondolat pozitív ereje.

“Gondolataiddal, érzéseiddel és hiteddel átírhatod a jövendődet. A jelent nem, mert az már készen van… – de a jövőd még várakozik.” (Müller Péter)

Sokkal nagyobb ereje van a gondolatoknak, mint ahogyan azt sokan gondolják! Tudatosan oda kell rájuk figyelni, és mellőzni a negatív érzettel megtöltött gondolatokat, ha egy jobb világot szeretnénk!

A segítségnyújtás során egyre jobban megfigyelhető, hogy a legtöbb ember mennyire nincs azzal tisztában, hogy mekkora hatalma van a gondolatoknak. Sokan még a kimondott szó erejében is kételkednek, nem hogy a gondolatokéban. Pedig bizony sok esetben, amikor valamilyen negatív történés, megélés zajlik az életünkben sokszor elég, ha a gondolatainkra figyelünk, és máris nemcsak hogy jobban érezzük majd magunkat, mert más színben látjuk a világot, hanem képesek leszünk magára az eseményre is pozitív hatással lenni, hamarabb megtaláljuk a megoldást is.

Az egyik alapvető tévhit, hogy sokan azt hiszik, a gondolatok nem hatnak ki semmire, csak a saját fejükben létezik. Ez nagy tévedés…. azt az alapvető tényt kellene tudatosítani és elfogadni, hogy minden gondolat energiával rendelkezik, ezeket pedig folyamatosan kibocsájtjuk magunkból, és ezek az energiák mindig vissza is térnek hozzánk, ez egy állandó körforgás. Ezért sem mindegy, hogy milyen polaritású a gondolkodásunk, milyen érzetekkel tápláljuk őket! Ha negatív energiákat küldünk ki magunkból, negatív energiák is térnek vissza hozzánk megerősödve és így hatnak ki életünkre. Minél többször gondolunk ugyanarra a dologra, annál erősebb lesz és annál nagyobb hatást gyakorol ránk visszatérve.

A gondolatok irányítják a fizikai testünket is! Ha folyamatosan negatívan gondolkodunk bármiről is, akkor sajnos sok esetben ezekkel a gondolatokkal betegségeket teremtünk magunknak. Ha folyamatosan félünk valamitől (ami szintén negatív érzet), akkor ugyanúgy megteremtjük ennek fizikai megnyilvánulásait is, nem hiába jelez a testünk különféle tünetekkel. Nem mindegy természetesen az sem, hogy milyen gondolatokkal táplálkozunk, sportolunk, dolgozunk és egyáltalán végezzük mindennapi feladatainkat.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ezek a gondolatok nemcsak jelen életünkre hatnak ki, hanem meghatározóak a következő életünk tekintetében is. Sokszor találkoztam olyan esettel, hogy a jelen életben kialakult betegség egy múltbeli életben történő folyamatos negatív gondolkodás következményeként alakult ki. Ugyanis ezek az egyre súlyosbodó negatív gondolatok egyre súlyosabb cselekedetekhez vezetnek, és ezeknek minden esetben megvannak a maga következményei. De félreértés ne essék, ahogy fentebb kifejtettem nemcsak a cselekedeteknek, hanem a gondolatoknak is megvan a maga következménye, ezért nagyon oda kell rájuk figyelni!
Ráadásul ezek a kibocsájtott negatív gondolati energiák nemcsak ránk nézve gyakorolnak hatást, hanem a környezetünkben élő emberekre is! Ezért történik az, ha pl. valaki nagyon feszült, a környezetében lévő emberek is könnyebben átveszik ezeket az érzeteket, rezgéseket és ő is idegessé válik, de ugyanígy a jókedv, a szeretet rezgései is kihatással lesznek bárkire.

Természetesen mindezt megfogalmazhattuk volna úgy is, hogy mennyire jók a pozitív gondolatok, de erről már nagyon sokat írtak mások, a köztudatban viszont már elcsépeltnek számítanak, ennek ellenére mégsem figyelnek oda rá. Ezért ha felismerjük, hogy a gondolatainknak mekkora jelentősége és hatalma van, és tudatosítjuk, hogy milyen következményei lehetnek egy helytelen gondolkodásnak, talán mindenki nagyobb odafigyelést szentelne rá.

Egy sokkal boldogabb életet élhetnénk, ha ezek a gondolatok a helyes gondolkodás és a szeretet által lennének vezérelve. Ráadásul mindez nemcsak a mostani életünket határozza meg, hanem kihatással lesz az elkövetkezendő életeinkre is!
Légy éber, figyelj a gondolataidra!

Ha pozitívan kezdünk gondolkodni és sikeresnek látjuk magunkat, akkor sikeressé is kezdünk válni.
Ha egy sikeres élet gyümölcsét szeretnénk learatni, akkor úgy kell dolgoznunk, mint egy farmernek. Nem vethetünk el csak úgy egyszerűen néhány pozitív magvat azt várva, hogy a továbbiakban törődjön saját magával.

Folyamatosan öntöznünk kell a magvakat, és gondoznunk a növekvő növényeket. Ha elhanyagoljuk őket, akkor a negatív gondolatok gyomjai biztosan megerednek, elszívják a talajból a tápanyagot, és addig fojtogatják pozitív növényeinket, amíg azok meg nem halnak. Arra gondoljunk, ami pozitív és sikeres! Ne tápláljuk a gyomot!

Ahogy a biblia szerint Pál apostol mondta a filippiek-nek: “Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos.
Forrás: Életfestők

error: Content is protected !!