2024.07.15.

Heti Angyaltarot nyári éjszakákra: Az út csodás, rajtad múlik milyenné teszed!

5 jel, hogy jó úton jársz

Mindannyiunk életében ott a próbatétel, az a kihívás, hogy felfedezzük, mi motivál bennünket a döntéseink meghozatalában, és hogy hiszünk-e a félelmeinkben vagy inkább az Isteni Gondviselésben.

Ha úgy lépsz a spirituális útra, hogy közben számítasz minden igényed kielégítésére, és várod a választ minden problémádra, várod a bőséget és a fejlődést minden szinten, akkor csalódni fogsz. Ha tiszta, őszinte motivációd van, akkor jóságon, együttérzésen, szereteten és tiszteleten alapuló hozzáállással közeledsz másokhoz.

Az elkötelezettség, a szeretetteljes átadás, valamint a lelkesedés teljesíti ki lényed, és emeli magasra zászlód, mások szolgálatát.
A bölcsesség felé való spirituális fejlődés kísérletezés, próbálkozás és tévedések folyamata, így elkerülhetetlen, hogy a dolgok nem mindig a terv szerint alakulnak, vagy nem úgy, ahogy szeretnéd.

Minden ember személyiségének fejlődése -mint a zene- egyéni hangvételű és saját ritmusú.
Naponta szeretnél visszaigazolást adó csodákat megtapasztalni, hogy helyes úton jársz, hogy lélekcélodnak megfelelően fejlődsz, ehhez elfogadod az egyik igazságot, miközben felfedezel egy másikat.

5 jele, hogy jó úton jársz:

1. Csökken az elme fecsegése
Amikor tudatosabban, a jelenben élünk tudatossággal és megfigyeléssel, csökkennek az elme felesleges gondolatai (mint például a múlt újraélése, az ítélkező gondolatok, az értékelésről és az ego biztonságáról szóló gondolatok stb). Maradnak azok a gyakorlati megfontolások, amelyek segítik manifesztációink szálainak kibontását, a cselekvést és életünk megszervezését fizikai szinten. Valójában az egoista észleléstől megszabadult elme sokkal hatékonyabban és eredményesebben működik, mint egy egoista elme.

2. Csökkennek az egoista gondolatok okozta tünetek
Ahogy az aggodalomról és félelemről szóló ego vezérelte gondolatok csökkennek, úgy csökkennek a szorongás, depresszió, pánikrohamok stb. tünetei is. Ez a pszichoszomatikus tünetek mérséklődését eredményezi, a vérnyomás stabilitását, az izomfájdalmak csökkenését, sőt az önkorlátozó és fóbiás gondolatok és hiedelmek miatti bőrproblémák csökkenését is.

3. Inkább a jelenben élsz
Amikor mindennapi életünkben különféle dolgokat csinálunk, ott vagyunk, odafigyelünk. Amikor kezet mosunk, nem gondolunk arra, hogy mi történt tegnap, mit mondott nekünk valaki, és mit válaszoltunk neki, vagy mit kellett volna válaszolnunk. Figyelmünk a jelenben van, ami hatékonyabbá és figyelmesebbé tesz bennünket.
Sok baleset éri az embereket a múltban élés (vagyis az elme fecsegése) és a figyelemelterelés miatt.

4. Kevesebbet reagálsz
Az egoista elme szinte mindenre reagál. Ítélkezik, állást foglal, véleményt alkot, összehasonlít, értelmez, kombinál, emlékszik, elképzel, és általában olyan mértékben túl aktív, hogy az már káros és veszélyes a szervezet egészségére (és általában az életünkre). Ha kevésbé reagálunk, sok probléma magától elmúlik, nincsenek többé ego keltette konfliktusok, stratégiai helyezkedéseken alapuló manipulációs játékok a kapcsolatokban, ugyanakkor könnyebben fogadjuk el tapasztalatainkat és másokat olyannak, amilyenek.

5. Hálát, beteljesülést és alázatot érzel
Amikor ráhangolódunk az életre, és nem ellenállunk neki, elkezdünk hálát érezni a létezésünkért és mindazért, amit kaptunk. Kezdjük felismerni a létezés csodáját annak minden aspektusában. Ahogy az egoista észlelés és ellenállás csökken, egyre tisztábban látjuk, hogy az élet a maga ütemében (törvényei szerint) bontakozik ki, és semmi sem kötelezi arra, hogy vágyaink szerint fejlődjön. Így teljesebbnek és alázatosabbnak érezzük magunkat. Ahelyett, hogy megpróbálnánk irányítani az életet, azt látjuk, hogy az a mi teremtett öntőformánkon és az Isteni Terv szerinti teremtett ciklusokban a Teremtéskor megnyilvánuló –a Mindenhatóság Magházában felsorakozó Fénymagok–Evolúciós Szereplők összes formáján keresztül fejeződik ki.
Késmárki László:Az önbeavatás kulcsa Az Élet Mesterének nagy könyve Ankh Kiadó 2023.
Késmárki László:A csodák kulcsa A társteremtők nagy könyve Ankh kiadó 2024.

Nyári tanmese: Anyám nem aludt. Kimerültnek érezte magát. Ingerlékeny, mogorva és keserű volt. Mindig beteg volt, amíg egy nap hirtelen meg nem változott.
Egy nap apám azt mondta neki:
– Három hónapja keresek állást, és nem találtam semmit, megyek, megiszom néhány sört a barátaimmal.
Anyám erre azt válaszolta:
– Semmi baj.
A bátyám azt mondta neki:
– Anya, minden tárgyból rosszul teljesítek az egyetemen.
Anyukám azt válaszolta:
– Rendben, majd meggyógyulsz, és ha nem, nos, akkor megismétled a félévet, de fizeted a tandíjat.
A nővérem azt mondta neki:
– Anya, összetörtem a kocsit.
Anyukám azt válaszolta:
– Rendben lányom, vidd el az autószerelőhöz és derítsd ki, hogyan kell fizetni, és amíg megjavítják, közlekedj busszal vagy metróval.
A menye azt mondta neki:
– Anyósom, azért jöttem, hogy néhány hónapot veled töltsek.
Anyám azt válaszolta: „Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem:
– Rendben, telepedj le a nappali kanapéjára, és keress néhány takarót a szekrényben.
Mindannyian aggódva gyűltünk össze, hogy ilyen reakciókat látunk anyától.
Arra gyanakodtunk, hogy elment az orvoshoz, és felírtak neki valami tablettát, aminek a neve: „Nem érdekel”… Talán túladagolta ezeket!

Ezután azt javasoltuk, hogy tegyünk egy „beavatkozást” anyámmal, hogy megszabadítsuk őt az esetleges függőségtől, amit valamilyen hisztérikus gyógyszerek miatt érezhetett.
De aztán … maga köré hívott bennünket, és anyám elmagyarázta:
„Sok időbe telt, mire felismertem, hogy minden ember felelős az életéért. Évekbe telt, mire rájöttem, hogy a szorongásom, a depresszióm, a bátorságom, az álmatlanságom és a stresszem nem a ti problémáitokat oldja meg, hanem az enyémet súlyosbítja.
Nem vagyok felelős senki tetteiért és nem az én feladatom, hogy boldogságot nyújtsak, de felelős vagyok az erre adott reakciókért, amelyeket kifejezek.

Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy az én kötelességem magammal szemben az, hogy nyugodt maradjak, és hagyom, hogy mindenki megoldja azt, ami megfelel neki.
Jógáról, meditációról, csodákról, emberi fejlődésről, mentálhigiénéről, rezgésről és neurolingvisztikus programozásról vettem tanfolyamokat, és mindegyikben találtam egy közös nevezőt…
Én csak magamat tudom irányítani, neked minden szükséges erőforrásod megvan ahhoz, hogy megoldd a saját problémáidat, bármilyen nehezek is legyenek. Az én dolgom az, hogy imádkozzak érted, szeresselek és bátorítsalak, de a megoldásuk és a boldogságod megtalálása Rajtad múlik.
Csak akkor adhatok neked tanácsot, ha megkérdezel és rajtad múlik, hogy követed-e vagy sem. A döntéseidnek következményei vannak, jók vagy rosszak, és ezeket NEKED kell megélned.
Tehát mostantól kezdve én nem leszek többé a felelősséged befogadója, a bűntudatod zsákja, a bűntudatod mosónője, a hibáid szószólója, a siralmaid fala, a kötelességeid letéteményese, akinek minden alkalommal meg kell oldania a problémáidat vagy meg kell kímélnie egy kereket, hogy teljesítsd a kötelességeidet.
Mostantól kezdve mindenkit önálló és önellátó felnőttnek nyilvánítok.
Anyám házában mindenki szótlan volt.
Attól a naptól kezdve a család jobban kezdett működni, mert a házban mindenki pontosan tudta, hogy mi az, amit meg kell tennie.

Néhányunknak ez azért nehéz, mert úgy nőttünk fel, hogy gondoskodók vagyunk, és felelősséget érzünk másokért. Anyukaként és feleségként mi vagyunk a dolgok megjavítói. Soha nem szeretnénk, ha szeretteink nehéz dolgokon mennének keresztül, vagy ha küzdenének. Azt szeretnénk, ha mindenki boldog lenne.
De minél hamarabb levesszük ezt a felelősséget a vállunkról és minden egyes szerettünkről, annál jobban felkészítjük őket arra, hogy felelősségteljesek legyenek.

Nem azért vagyunk itt a Földön, hogy mindenkinek mindent megadjunk. Hagyjátok abba, hogy ezt a nyomást magatokra helyezzétek.
Sok szeretettel,
Charlyn.

error: Content is protected !!