2024.07.15.

Április 24. szerda: Skorpió Telihold a döntéseink értelmében.

 

A döntésekről, választásokról szól ez a nap.

Ami mindenképpen érinti a családi, és a párkapcsolati kérdéseket egyaránt.

Ez a telihold egyben hozza az elengedés, és a lezárás kérdését, valamint az újrakezdés lehetőségét. Ahhoz új megszülessen, ahhoz régi idejét múlt dolgokat el kell engedni.

AZ IDŐ NEM ELJÖN, HANEM ELMEGY…

Várni valamire nincs is értelme.

Nézd csak meg! A legtöbb ember élete egyébből sem áll, mint várakozásból! Várja, hogy felnőjön, várja, hogy befejezze az iskolát, várja, hogy férjhez menjen, vagy megtalálja a nőt, akit keres, várja, hogy gyermeke szülessen, aztán, hogy az is felnőjön, hogy elkészüljön a háza, vagy megkapjon egy rangot, egy elismerést, és akkor egyszer csak azon kapja magát, hogy megöregedett, és ha rútul jár, mert megbetegszik, akkor onnantól már csak a halált várja.
Ennek mi értelme volna? Hol van a pillanat?

A perc öröme és boldogsága? Mi végre várják az emberek folyton az időt?
Az idő nem eljön, hanem éppen hogy elmegy!
(Náray Tamás)

Megerősítés: Telihold napjára.

Április 24-én 1 óra 48 perckor pontosodik be a Telihold a Bika Skorpió tengely 4 fok 17 percén, a Bika uralkodó bolygója a Vénusz együttállásban a Chironnal a Kosban, a Skorpió uralkodó égiteste a Plútó a Vízöntőben mindkét fővilágosítóra kvadrátot vet.
A Napév Bika időszaka és a Bika energia nekem mindig arról szól, hogy miként tudom jól érezni magam a multidimenziónális lényem ellenére testben ITT és MOST Földön.

Megvan-e bennem az a képesség, hogy meglátom a szépet, a harmóniát, a békét, a bőséget a világban, akkor is és ott is ahol könnyebb meglátni a csúnyát, a kibillentséget, a háborút, a szegénységet.

Vénuszhoz kötjük hagyományosan a szeretetet, szerelmet, miközben Afrodité, illetve Vénusz Istennőnek sok köze nincs sem a szeretethez, sem a szerelemhez. Már a megszületéséhez is vér és erőszak tapad, s egész életútját az öntörvényű csábítás, erotika vezérli. Őt magát soha nem bántja senki, nem erőszakolják meg, szabadon élhet a pillanatnak, senki nem tud neki ellenállni, ha valakit kiszemel magának. Ugyanakkor nem tud kötődni, nem akar családot, otthont.

Lehet, hogy ez okozza emberként a szenvedéseinket, hogy ott várunk szerelmet, ott keressük a szeretetet ahol nincs.
Magas frekvencián a Vénusz a Fortuna Minor, a Kis Szerencse bolygója, aki az egyik fényhozó is, hiszen mindig a Nap közelében jár, energiája meglágyít, nőiesebbé tesz, bőséggel, szépséggel, harmóniával telit mindent, amivel kapcsolatba kerül.
Vénusz a 2. legfényesebb bolygó az éjszakai égbolton, Nap körüli keringése során bizonyos ideig a Nap előtt halad, majd egy kis időre eltűnik, s utána a Nap előtt bukkan fel újra, ezért hívják Esthajnalcsillagnak is.

Angolul 2 külön néven szólítják, Morning Star és Evening Star a Naphoz való elhelyezkedésétől függően, ami jó tükrözi kettős természetét is.
Alacsony frekvencián azonban a Vénusz öncélú élvezeteket, hedonizmust, a materializmusban való maximális elveszést hozza.
A Telihold megvilágítja a szüleink által aktivált kötődési mintákat, a hatalomhoz, a mély lélekhez és a mágiához való hozzáállásunkat, és felkínálja, hogy döntsünk, a szerelem fáj, vagy a szerelem gyógyít – a döntés a tied.

A Telihold energiája azért olyan intenzív mindig, mert ő a világok közötti híd, az ellentétek egyesülését támogatja és illuminálja.
Benned hol vannak az ellentétek, amelyek megakadályozzák a teremtésed az életben?

error: Content is protected !!