2024.07.15.

Mágikus Unikornis lapjai Februárra: Válassz a megújhodást idéző lapok közül! Eggyé válj az álmaiddal!

S, kiderül az egyik kártyából (amit választasz), miben kell változtatnod ahhoz boldog lehess és mit küldenek az Égiek bölcsességként!

Első lap: Gyűlölet vagy Szeretet? Egy tőről fakad? Üzenet: Szeresd önmagad, utána tudsz mással is kapcsolódni, őszintén, és tisztán!

Ha az ellened elkövetett tettek gyűlöletet szítottak benned, mely gyűlölet lángja akár évtizedek (évszázadok… ?) óta is égetheti már a lelked (egy részét), akkor az az elsődleges feladat, hogy észre vedd: a gyűlöleted elsősorban téged marcangol.
Amint megérkezett ez a felismerés, rájössz, hogy meg kell óvnod magad ettől.

De hogyan óvhatjuk meg magunkat? Azok ellen, akik szánt szándékkal dolgoznak azon, hogy ez a tűz soha el ne aludjék?
Úgy, ha a másik ellen érzett gyűlöletre fordított figyelmet és energiát teljes mértékben önmagunkra összpontosítjuk. Nem baj, ha nem tudjuk szeretni ezeket az embereket. Nem baj, ha gyűlöletet érzünk. De ha többet foglalkozunk velük, mint amennyit megérdemelnek, az már nem szerencsés.

A gyűlölet tárgya által kivetett háló fogságából akkor kerülünk ki, amikor eljutunk arra a pontra, hogy már fontosabb számunkra az, mit tudunk még kihozni önmagunkból, mint az, hogy ő mit tesz ellenünk.
~ Kerekes Andrea

Második lap: A szeretet ezer arca. Üzenete: A szeretetre figyelj!

A szeretetnek egy arca van, a szeretetlenségnek ezer.
A szeretetet onnan ismered meg, hogy nem fáj, nem követelőzik, nem zsarol, nem kér számon, nincs tőle gyomorideged, nem hazudja el a valóságot, nem dacol, nem szégyenít meg, nem minősít, hanem csak egyenesen jön, szívtől a szívbe, fehér és arany színnel, egyértelműen.
A szeretet támogat, felemel, empatikus, jelen levő, állandó, akadálymentes, kristálytiszta, könnyű, és szabadabb vagy vele, mint nélküle.

Minden, ami szeretetnek hazudja magát, nem az.
Az emberi játszmák, az elszámoltatás,
a “vártam, hogy hívj, de TE tűntél el”,
a “majd te jelentkezz, ha szükséged lesz rám”,
a “de hát én csak jót akartam”,
az “ugye, megmondtam”,
a “nélkülem egy senki lennél”,
a “vess magadra”, és társai.
Nem szeretet a folyamatos ajándékozás, a szeretet megvásárlása, a minőségi idő hiányában keletkezett lyuk görcsös kitömése ékszerrel, játékkal, autóval, ruhával, nyaralással.

Nem szeretet a tabusítás, a családi titkok közös őrzése, és az erről való hazudozás.
Nem szeretet semmi, ami a másik kárára történik, a másiknak fájdalmat okoz, a másikat figyelmen kívül hagyja, megkárosítja, megrabolja, kizsákmányolja, felemészti, lehorzsolja róla a bőrt.
Nem szeretet
a “majd akkor foglak szeretni, ha”,
a “nem azért mondom, de”,
a “megbízom benned, csak”,
a “minden a te hibád”.

Nem szeretet a hátad mögött kibeszélés, a hátat fordítás, a hamis mosoly, a hamis szív, az érdek, a közös ellenségek gyűlölete, az önzés, az eltaposás, a másik rosszulléte feletti diadalmaskodás.
A szeretet olyan ritka, hogy lehet, még nem is találkoztál vele.

Mert a szeretet munka, mélyre nézés, feldolgozás, tartalmazás, sírás, tisztulás, elemzés, önazonosság, önzetlenség, bocsánatkérés, bőkezűség és minőségi idő.
Nem szeretni kényelmes, komfortos, könnyűnek tűnő és elfogadott.

Szeretni nem kényelmes, sokszor terhes, nagyon nehéz, és csak keveseknek adatik meg, hogy hozzáférjenek a saját szívükhöz..
Ha találsz szeretetet, érezni fogod, ha álarcokra lelsz, azt is.
Az egyikben fürdeni fogsz, a másikban szenvedni.

Levenni az álarcot bátorság, hordani és cserélgetni a legnagyobb gyengeség.
A hazugságnak szaga van, a szeretet csupa illat. Menj el onnan, ahol érzed a bűzt!
Bihari Viki

Harmadik lap: Az elfojtásról, az érzéseink blokkjairól. Üzenete: Tedd azt amit érzel!

A sértődékenység lengi körbe az utóbbi napokat. Valamiért azt érzzük, hogy szándékosan meg akarnak minket bántani, és azt a visszajelzést kapjuk, mintha mi is bántóak lennénk. Hiába fojtjuk el az érzéseinket és a mondatainkat, a helyzetek nem oldódnak meg. Pedig nem akarunk bántani és nem akarunk bántva lenni. Folyamatosan félreértjük egymást és arra gondolunk, hogy a másik rosszat akar nekünk. Olyan, mintha el lennénk vágva egymástól, mintha a távolság legküzdhetetlen lenne pedig valójában ez a távolság szüli a feszültséget. A Térben lévő feszültség feszültséget generál az emberben és feszültséget tesz a kapcsolatokba. Érzékenyen érint ez most mindenkit.

A Térben lévő energia dinamikák, a legmélyebb lelki sebeinkre emlékeztetnek, azok fájdalmát idézik fel. Ebből adódóan érzelmi szinten megjelenhet a viszonzatlanság, az elhanyagoltság érzése. Legmélyebb sebeinkből szivárognak az energiák, és saját életre kelnek. Észre sem vesszük, ahogy irányítanak minket. Folyamatosan reagálunk, viszonyítunk, minősítünk embereket, helyzeteket.
Elfogadásra és türelemre lesz most szükségünk elsősorban önmagunkkal szemben, hogy el tudjuk viselni a belső fájdalmat. Talán a legfontosabb, hogy a fájdalomból születő agresszív energiákkal ne bántsuk magunkat.
Elfogadást és türelmet kell most gyakorolnunk. Meg kell látni, hogy mindannyian ugyanattól szenvedünk. Amit érzünk, az nem egy aktuális érzelmi állapot, hanem a Térben megjelenő energiák érzékelése. Tudatossá kell válni a reakcióinkra, meg kell tanulni NEM reagálni.

El kell hinnünk, hogy a mélyben most is ott húzódik a szeretet közöttünk, és ha egymáshoz képesek vagyunk közeledni, egyszer csak megszűnik a feszültség érzése. Olyan közel, amennyire csak lehetséges.
Gondoskodjunk magunkról, környezetünkről, figyeljünk jobban egymásra!
Váradi Andrea

Plusz egy bölcsesség:

Lehetnek hibáid, szoronghatsz, akár dühös is lehetsz, de ne felejtsd el, hogy az életed a legnagyobb üzlet a világon. Csak te állíthatod meg a kudarcot. Sokan értékelnek, csodálnak és szeretnek. Emlékezz arra, hogy boldognak lenni nem jelent viharok nélküli égboltot, balesetmentes utat, erőfeszítés nélküli munka, kapcsolatok csalódások nélkül.

“Boldognak lenni annyi, ha nem érzed magad áldozatnak, hanem a saját sorsod szerzőjévé válsz.” Sivatagokon megy keresztül, de képes megtalálni az oázist a lelked mélyén. Minden reggel hálát adok Istennek az élet csodájáért. Puszilod a gyerekeidet, megöleled a szüleidet, költői pillanatokat töltesz a barátaiddal, még akkor is, ha bántanak minket.

“Boldognak lenni annyi, mint élni hagyni azt a lényt, amely mindannyiunkban él, szabadon, vidáman és egyszerűen. Érettség, hogy ki tudja mondani: “Hibáztam”. Van bátorságom bocsánatot kérni. Érzékenység azt mondani, hogy “szükségem van rád”. Az, hogy képes vagy kimondani, hogy “szeretlek”. Legyen az életed a boldogság lehetőségeinek kertjévé… hogy tavasszal az öröm szeretője lehetek, télen pedig a bölcsesség szeretője.

“És ha hibázol, kezdd elölről. Mert csak akkor leszel szerelmes az életbe. Rá fogsz jönni, hogy a boldogság nem azt jelenti, hogy tökéletes az életed. De könnyekkel öntözi a toleranciát. Használd a vereségeidet, hogy edd a türelmedet.
“Használd a hibáidat a szobrász békességével.

Használd a fájdalmat, hogy ráhangolódj az örömre. Használj akadályokat az intelligencia ablakainak kinyitásához. Soha ne add fel … Legfőképpen soha ne mondj le azokról az emberekről, akik szeretnek. Soha ne add fel a boldogságot, mert az élet egy csodálatos műsor.
FERENC PÁPA

error: Content is protected !!