2024.07.23.

Mihály Arkangyal jóskártyája: Megérdemled a szeretetet!

A Bőség angyalainak áldása.

Isten szeretett gyermeke vagy, mint mindenki más, és megérdemled a támogatást, amely lehetővé teszi számodra, hogy isteni életcélodra koncentrálj.

Ha még nem fedezted fel szeretetre méltó tulajdonságaidat, akkor is bízz benne, hogy Isten és az angyalok tudják, mennyire csodálatos ember vagy valójában.

A bőség angyalai ezzel a lappal arra emlékeztetnek: mint mindenki más, te is megérdemled a bőséget. Lehet, hogy elbátortalandotál, vagy azt hiszed, hogy akik bőségben élnek, mások vagy jobbak, mint te. Az angyalok szeretnék, ha tudnád, hogy Isten tökéletes gyermeke vagy, és ahogy te sem szeretnéd, ha a gyermekeid nélkülöznének, Isten is maradéktalanul gondoskodik rólad.

Ha megerősíted, hogy megérdemled mindazt a jót és mindazokat a lehetőségeket, mint mindenki más, azt segít elolszlatni az érdemtelenség régi érzéseit. Ha elfogadod a bőséget, ami máris a tiéd, és aktívan kéred, amit szeretnél, energiáid támogatják majd az áldás elfogadását a jelenlegi életedben és helyzetedben.

Megerősítő áldás Telihold napjára!

Az év utolsó Teliholdja december 27-én a Rák jegyében köszönt ránk. Minden Telihold nagyon erősen hat érzelmeinkre, növekszik a feszültség bennünk, de mondhatni most ezt még jobban megérezzük.

A Rák Teliholdnál tapasztalhatunk erősebb érzelmi hullámzást, nehezebb megtartanunk az egyensúlyt, de azt tudnunk kell, hogy nagyon sok támogató energia áll rendelkezésünkre.

Mivel a Rák jegyére jellemző a múltba révedés, érzelmi ragaszkodás az emlékekhez, ezért mélyebb szintről hozhat felszínre eltemetett érzéseket, traumákat és korlátozó mintákat, amivel még akadályozzuk, hogy önmagunk lehessünk, saját elképzeléseink szerinti életet kialakítva. Ráadásul a Telihold 1 óra 33 perckor tetőzik, így szabad utat kap energiája arra, hogy tudattalanunk legmélyebb bugyrait piszkálja meg.

Érzések szintjén találkozhatunk mindazzal, ami fájdalmat, sértettséget, haragot, bűntudatot, félelmet okozott a múltban. Ezek az érzések mint egy belső energiavámpír szívják el az energiánkat, erőtlenné téve bennünket vagy fizikai problémákat okozva. Természetesen más érzelmek is felszínre kerülhetnek a megélt tapasztalatok és minták függvényében és tényleg nagy mélységekből, amiről a Skorpió Vénusz és a Plútó egyesített energiája gondoskodik. Mindezen blokkok felismerése és feldolgozása, elengedésén való munkálkodásunk eredménye öntudatra ébredésünket segíti. Ezáltal tudunk egyfelől magunkban, másfelől kapcsolatainkban is rendet tenni.

Az energiák segíthetnek nekünk a problémamegoldásban, könnyítik a megérzéseinkre hangoldódást, és felszabadítják mindazt, ami akadályoz bennünket abban, hogy hitelesek legyünk.

Minden adott most ahhoz, hogy a helyzetekhez kapcsolódó érzések tisztuljanak belőlünk, így könnyebben eligazodnunk az adott helyzetben, amiben vagyunk, hiszen az irányítást a kezünkbe kaparintottuk és nem tudattalan minták rángatnak már. Belső munkánk eredményeként rálátásunk nyílhat az érzelmeink tanításaira is.

Ha adottságaink alapján érzékenyebbek vagyunk a racionalitáson túli világra, akkor számíthatunk rá, hogy ez a Telihold felélénkíti álmainkat, stimulálja magasabb érzékszerveinket, és javítja tisztánlátásunkat.

A Rák (Hold) és a Bak (Nap) jegyének szembenállása belső konfliktust hozhat létre a racionális gondolkodás és az intuitív megérzés között. Lehet, hogy nagyon szeretnénk valamit, de a logikus oldal könnyedén megtalálja az érveket, ahhoz, hogy elbizonytalanodjunk.

A valóság e kettős észlelése zavartsághoz, szorongáshoz, vegyes érzésekhez, határozatlansághoz és rossz ítélőképességhez vezethet. Ezt a belső konfliktust aztán kivetíthetjük másokra, vitákat generálva ezzel. Higgyétek el, senki nem olyan korlátozó számunkra, mint saját magunk. Ha a belső önkontrollt el tudjuk engedni, akkor a külső kontrolláló emberek is eltűnnek az életünkből. Ráadásul a logikus oldalt képviselő Merkúr még retrográd, így közel sem annyira a valóságnak megfelelő ötletekkel traktál, mint azt gondoljuk. Inkább alkalmas ez az állás arra, hogy magunkba nézzük, és megtaláljuk mindazt a téves meggyőződést, amit már rég meg kellett volna változtatni vagy teljesen elengedni. Mivel ezek a meggyőződések a múlthoz kapcsolódnak, ezért elengedni akkor tudjuk, ha a vele kapcsolatos érzéseket is megszüntetjük. Tehát fontos, hogy figyeljük a felbukkanó érzéseinket.

Figyeljük meg magunkat, hogy mennyire hatnak ránk a múlt fájó emlékei? Mennyire tudunk elhatárolódni ettől, a semlegesség érzésébe helyezve magunkat? Természetesen nem az érzelmi elfojtás a cél, hanem az érzelmekkel való őszinte szembenézés. Megint hivatkoznék a belső energiavámpírra, ami a múlton rágódás esetén fokozottabban kezd el működni, és nehezen „lakik jól” a rossz érzésekkel.

Érdemes átgondolni, hogy miért jó kínozni ezzel magatokat? Milyen érzések kapcsolódnak hozzá? Esetleg van bennetek némi harag önmagatokkal szemben, hogy engedtétek ezt megtörténni? Vagy nem tudtok átlépni az igazságtalanságon, ami történt? Egyfelől most mindazt az érzést, helyzetet összeírhatjátok, ami itt felmerül és a varázslatnál elégethetitek. Másfelől gyakoroljatok könyörületet magatokkal szemben, szeretettel, elfogadással fordulva akkori önmagatokhoz, és levonva a tapasztalatot, amit szereztetek általa.

A következő feladat átgondolni a felelősségvállalást. A Bak jegye erősen érintett a szaturnuszi energiákkal, így a saját felelősségvállalás egyfajta megoldókulcs a Telihold feladatához. De nézzük meg az ehhez kapcsolódó problémát. Felelősséggel néztek a múlttal kapcsolatos problémákra, vagy durcásan, mint egy gyerek, még a mások (pl. szülők) hibáztatásával vagytok elfoglalva.

A rossz hírem, hogy ez nem megoldás, mert mindaddig amíg valamelyik szülő felé túlzott hárítást éreztek, vagy elutasítjátok az általa mutatott jellemzőket, addig bizony saját magatokban is elutasítjátok az anyai vagy az apai részt. És minden, ami ellen harcolunk az egyre nagyobbá válik, akár megmutatkozva a kapcsolataink nehézségében. Tehát el lehet égetni mindazt a jellemzőket, ami nem tetszett, de szükség van az elfogadásra ahhoz, hogy a változás megmutatkozzon.

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a külső nehézségek megmutatkozása sosem a sors kegyetlensége, hanem belőlünk indul ki, a bennünk lévő problémás részt akarja megmutatni, így mi magunk tudunk rajta változtatni is. Van nekünk egy igen nagy erőt képviselő belső bölcsességünk, amit bármikor előhívhatunk, hogy segítőnk legyen. Ehhez azonban szükség van arra, hogy tudatosítsuk a felelősségünket saját életünk alakulásával kapcsolatosan.

Kifejezetten támogató a Telihold energiája, hogy figyelmünket környezetünkre irányítsuk. Olyan környezetben vagyunk, amely felemeli és táplálja a lelkünket? Olyan emberek vesznek körül, akik emelnek, és kihozzák belőlünk a legjobbat?
Ha arra összpontosítunk, hogy szépséget és pozitivitást teremtsük a környezetünkben, az jó hatással van belső harmóniánkra, és további lendületet ad a feladat elvégzéséhez.

A Telihold főszereplője és egyben a megoldás hozója a Jupiter bolygó, ami mind a Holddal, mind a Nappal fényszögkapcsolatban áll. Ilyenkor azt szoktuk mondani, hogy a háromszög csúcsán álló bolygón keresztül tudjuk kivezetni az energiát, mondhatni a megoldást ott találjuk meg. A Jupiternek hatalma van kitágítani és nagyítani, így jelentősen felerősíti a Telihold energiáját, hogy valódi megoldásra leljünk a problémával való szembenézés után.
A Jupitert a nagy szerencse bolygója, így alapvetően is támogatónk, ha hiszünk abban, hogy minden értünk történik és a mi érdekünkben. Az ókori asztrológusok azt vallották, hogy amikor a Jupiter erőt képvisel jegybeli helyzete alapján, akkor bőséget és szerencsét fog hozni!

A modern asztrológia ennél visszafogottabban értékeli az energiát, de az kétségtelen, hogy a bolygó segíti az optimizmusunkat, hitünket és lelkesedésünket. Remélem mindenkinek csupa pozitív energiát hoz, ha mégis elbizonytalanodnátok, akkor is emlékezzetek arra, hogy bármikor rá tudtok hangolódni a körülöttetek lévő bőségre és ajándékokra segítve ezzel, hogy a ti életetekbe is megérkezzen.

Annyi mindenért hálásak lehetünk, még ha csak apróságok is azok, és ha erre koncentrálunk, az segíthet egy magasabb rezgéshez igazodni, ami még több jót vonz be életünkbe.
Mivel ez az év utolsó Teliholdja, érdemes átgondolni mi mindenért lehetünk hálásak? Vegyétek sorra az év minden hónapját, és ünnepeljétek a sikereiteket, a leküzdött akadályokat, a szerzett tapasztalatokat és mindazt, ami fejlődésnek indult.

Végül gondoljátok át, mit nem akartok tovább vinni? Fejezzétek ki a szándékotokat az elengedésükről, és engedjétek, hogy a Telihold erőteljes sugarai kitisztítsák az életetekből. Ha bármilyen kételkedés merülne fel bennetek, akkor erősítsétek az önbizalmatokat, motiváljátok magatokat!

Ha úgy érzitek valamilyen függőség dolgozik az életetekben, ami lehet embertől, de helyzettől is, akkor tegyétek fel a kérdést, hogyan tudnátok ezt megoldani? Hogyan tudnátok rátalálni saját erőtökre? Higgyétek el, minél többet tapasztaljátok a belső erőtöket, annál inkább érzitek majd, hogy bármire képesek vagytok és nincs az az akadály, ami eltorlaszolja előttetek a boldogság felé vezető utat.

Összességében vannak érzékeny energiák a Telihold alatt, de összességében egy gyönyörű Teliholdról van szó, amely emlékeztethet bennünket arra, hogy hagyjuk erőnket megmutatkozni, és mentesítsük magunkat mindattól, ami már nem támogat bennünket.
Mindenkit biztatnék arra, hogy használja ki az év utolsó Teliholdját egy alapos önvizsgálatra, hiszen most szeretettel, kitartással és saját felelősség felvállalásával tudja megtenni mindezt. Legyen az utolsó lépés az évben, hogy a decemberi Telihold estéjén elvégzitek a varázslatot!

Mindenkinek tündöklő Teliholdat és nagyon boldog, békés és örömökben gazdag Új Évet kívánok!

Forrás Belső Béke honlap (belsobeke.com), Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor

error: Content is protected !!